cases werkwijze over ons blog contact

NewFysicBeter in je vel met een begrijpelijk verhaal

Ken jij iemand die NewFysic volgt? De hele website en Mijn Omgeving zijn vernieuwd! Jager & Prooi mocht het ontwerp maken.

Aan het einde van 2020 mocht Jager & Prooi kennismaken met NewFysic. Het bedrijf dat mensen helpt om beter in hun vel te zitten door middel van een uitgebreid programma. Bij NewFysic zijn ze hard bezig om de user experience van hun service nog verder te optimaliseren. Bijvoorbeeld door: Makkelijker bereikbaar zijn, simpele onboarding en duidelijker inzicht in je persoonlijke progressie.

Samen aan de slag

Bij NewFysic wordt er goed geluisterd naar hun gebruikers. De stakeholders blijven goed op de hoogte door middel van statistieken en social media. De stakeholders die aanwezig waren bij de sessies waren vanzelfsprekend in rechtstreeks contact met hun doelgroep. Zo hielpen een coach en een medewerker van de klantenservice bij het ontwikkelen van de persona’s, user journey en empathy map. Deze inzichten vormden samen het startpunt van het ontwerp.

Concrete vertaling

Een scherm staat nooit op zichzelf. Gebruikers komen langs meerdere schermen die samen een geheel moeten vormen. Daarom hebben we 'pakketjes' van schermen ontworpen. Dit betekent dat we eerst op hoog niveau een aantal pagina’s (die bij elkaar horen) ontwerpen en daarna pas dezelfde pagina’s in detail uitwerken.

Alle pagina’s zijn in meerdere iteraties ontworpen. In wekelijkse updates met onze stakeholders kregen we feedback die de iteraties van input voorzagen. Tijdens deze updates waren ook de ontwikkelpartijen aanwezig zodat het ontwerp binnen de technische mogelijkheden bleef. Ook intern zorgden we er als ontwerpers voor dat we elkaars schermen toetsten aan de resultaten van het onderzoeksproces.

En vanzelfsprekend:

      Alle pagina’s getest met de juiste content om te kijken of bijvoorbeeld lange titels passen;
      Mobile first;
      En natuurlijk een usability test om te kijken of het complete pakket klopt.

Wat vonden we leuk?

Meestal werken we bij Jager & Prooi aan interfaces met veel functionele mogelijkheden. Bijvoorbeeld een interface om deelauto’s te reserveren, geitenhouders inzicht geven in het welzijn van hun kudde of een app voor privacy-instellingen. Maar het was een leuk uitstapje! We leerden opnieuw om te kijken naar hoe je een begrijpelijk verhaal kunt vertellen, brandwaardes omzetten naar een digitaal kleurenpalet en marketingdoelen vertalen naar acties.

Bedankt RedAnt, 1218 en natuurlijk NewFysic voor de fijne samenwerking!

Ben jij ook benieuwd naar hoe wij werken? Stuur ons een bericht en Sander vertelt je alles over onze aanpak.Stel je vraag