cases werkwijze over ons blog contact

GoodmoovsOp weg met een nieuwe app

Steden zijn steeds minder toegankelijk voor auto’s. Veel files, weinig parkeerruimte en meer oog voor het milieu, zorgen ervoor dat deelvervoer steeds populairder wordt.

De Goodmoovs-app maakt deelvervoer voor haar klanten toegankelijk voor eindgebruikers. Dat gebeurt met de GoodMoovs-app, en nu ook als whitelabel-app die als eerste door WeDriveSolar wordt gebruikt.

Goodmoovs en WeDriveSolar kregen veel verzoekjes en vragen van de gebruikers van de bestaande app. Vanwege het sterk groeiende aantal gebruikers, was het zaak om de app gebruiksvriendelijker te maken, zodat gebruikers intuïtiever zelf een auto kunnen reserveren en gebruiken, en de helpdesk minder vaak in actie hoeft te komen.

Jager & Prooi is gevraagd om deze app opnieuw uit te denken en vorm te geven. Tijdens dit traject zullen we gelijk de look & feel onder handen nemen, zodat de uitstraling meer van deze tijd wordt.

Aanpak

Voor ons als ontwerpers was het belangrijk om goed inzicht te krijgen in de beweegredenen van de gebruikers. Door goed de behoeftes van de gebruikers in kaart te brengen, kunnen we de juiste stappen en functionaliteit in de app aanbieden die hier naadloos op aansluit. Zo bereiken gebruikers makkelijk hun doel en is de gebruikservaring optimaal.

De app heeft twee belangrijke journeys: het reserveren en het rijden. Door middel van persona’s, user journeys en schetssessies hebben we inzicht gekregen in de motivatoren van de gebruikers en de wensen van de stakeholders, op elk moment in deze journeys.

Op basis van dit vooronderzoek hebben we een nieuwe indeling van de app neergezet, en vervolgens de bijbehorende schermen per user journey ontworpen, zodat het voelde als een geheel. Voor de vormgeving hebben we een nieuwe visuele stijl neergezet in een ‘dark theme’, wat helemaal aansluit bij wat gebruikers gewend zijn.

Resultaat

De reserveren-journey hebben we in een online gebruikstest aan gebruikers getoond en gevalideerd. Na het verwerken van de feedback hebben we het resultaat opgeleverd in een gestructureerde bibliotheek, en overgedragen aan de techniek.

Download de app voor iOS en Android.

Wil jij ook jouw doelgroep op mobiel beter bedienen en bereiken? Neem contact met ons op om te kijken hoe wij je daarbij kunnen helpen.Laat het ons weten