cases werkwijze over ons blog contact

Buco ScanZeker van je zaak

Hoeveel brandblussers staan er op kantoor, wat is er geregeld als de ondernemer onverhoopt uitvalt en heb je je cyber security wel op orde? Allemaal vragen die je als ondernemer moet kunnen beantwoorden om zeker te zijn dat je al jouw bedrijfsrisico's in beeld hebt.

OneSixEight heeft de Buco Scan ontwikkeld om snel en eenvoudig de belangrijkste continuïteitsrisico’s en bijbehorende maatregelen in kaart te brengen.

Organisatie in beeld brengen

De twee bedenkers van deze tool hebben ons gevraagd om mee te denken over de beste indeling en vormgeving om de gebruiker zo vloeiend mogelijk door de scan te laten gaan. Het hoofddoel van de scan is om de ondernemer in control te laten zijn van risico’s die de continuïteit van het bedrijf – al dan niet zeer ernstig – in gevaar kunnen brengen.

Iedereen op de hoogte

Door elkaar elke week minimaal één keer te spreken, werd het ontwerp snel concreter én was iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We hebben from scratch alle interactie uitgedacht. Daarnaast is er een flexibele visuele stijl neergezet die, om eventuele toekomstige toevoegingen aan de scan te kunnen bewerkstelligen, een goede basis vormt voor de eerste opzet van de Buco Scan.

Focus op de kern

Omdat de Buco Scan als een compleet nieuwe SaaS-applicatie ontwikkeld wordt, hebben we samen met OneSixEight een MVP-aanpak gehanteerd en ons echt gefocust op de kern: een toegankelijke en eenvoudige tool ontwerpen. In een creatief proces word je vaak verleid om steeds meer functionaliteit te bedenken, maar door constant gefocust te blijven op de kern, kun je sneller keuzes maken, wat in dit project de sleutel tot succes bleek.

Wil jij jouw digitale product ook naar een hoger niveau tillen? Neem contact met ons op om te kijken wat wij hiervoor kunnen betekenen.Laat het ons weten