cases werkwijze over ons blog contact

WerkwijzeEen nieuw product ontwikkelen

Heb je een idee voor een nieuw digitaal product? Of wil je jouw bestaande app of site opnieuw goed neerzetten?

Als user experience experts helpen wij jou om dit idee te vertalen naar een compleet nieuwe user interface, die aansluit bij jouw wensen én de behoeftes van je doelgroep. We werken op deze manier veel samen met zowel start ups als met gevestigde bedrijven aan innovatieve digitale toepassingen.

KennismakingVertel ons jullie idee!

Elk nieuw concept kan een waarde­volle toevoeging worden in het leven van potentiële gebruikers. We zijn erg benieuwd naar jullie idee en werken graag mee om dit te gaan realiseren!

Doordat we voor veel verschillende klanten werken, komen we met allerlei producten, vakgebieden en gebruikers­groepen in aanraking. Deze ervaring zetten we graag in voor jouw nieuwe product.

Onderzoek & AnalyseWaar hebben we het eigenlijk over?

Voor wie is het product bedoeld? Welke problemen lost het op? Wat willen jullie ermee bereiken? Zijn er al vergelijkbare producten op de markt? Door middel van ux research worden deze vragen te beantwoord. Zo komen we samen tot een goed beeld van het speelveld waarin het nieuwe product zich zal begeven. Dit helpt ons om gedurende het ontwerp­proces keuzes te maken en focus te houden.

De volgende tools zetten we hiervoor in:

ConceptingWe beginnen met de kern

De eerste stappen zijn het moeilijkst. Wat is nu echt de kern van het nieuwe digitale product? Met de behoeftes van de gebruiker als uitgangspunt, en jullie doelstellingen in ons achter­hoofd, zetten we een eerste opzet neer. Een grove bouwtekening van de belangrijkste flow, die de basis vormt voor verdere uitwerking.

Vervolgens denken we na over de uitstraling die hierbij hoort en passen deze stijl toe op de flow. Dit geeft een eerste beeld van hoe het nieuwe product eruit gaat zien. Door in dit stadium al te toetsen bij de doelgroep, kunnen we vroeg bijsturen.

De volgende tools zetten we hiervoor in:

UitwerkingZo gaat het worden!

Als de basis staat werken we deze verder uit tot een compleet ontwerp. We zetten alle ontwerpen op als klikbare prototypes, zodat je kan zien én voelen dat het goed werkt.

De volgende tools zetten we hiervoor in:

TestenCheck, check, dubbelcheck

Voordat de implementatie van start gaat doen we nogmaals een usabilitytest met gebruikers, zodat we weten of het ontwerp echt goed werkt. Dit kan zowel groot- als kleinschalig; usabilitytesten bij 4-6 respondenten geeft vaak al nieuwe inzichten!

De volgende tools zetten we hiervoor in:

Heb je een idee voor een nieuw digitaal product? Of wil je jouw bestaande app of site opnieuw goed neerzetten? Neem contact met ons op om te horen hoe wij je hierbij kunnen helpen.Laat het ons weten