cases werkwijze over ons blog contact

UntireDe app die vermoeide kankerpatiënten helpt hun energie terug te krijgen

De start-up Tired Of Cancer heeft in maart 2018 de eerste versie van de Untire-app gelanceerd. Untire helpt vermoeide (ex-)kanker­patiënten om hun energie weer op peil te krijgen.

Door middel van tips, oefeningen, activiteiten en informatie geeft de app inzicht en handvaten waarmee gebruikers in hun eigen tempo aan de slag kunnen om hun energieniveau weer op te bouwen. Tijdens de ontwikkeling van de app zijn we bij het project betrokken om het ontwerp van de app af te ronden en tegelijk de gebruiks­vriendelijkheid te verbeteren.

Bram Kuiper, samen met Door Vonk initiatiefnemer van de app, is vol lof over de samenwerking met Jager & Prooi.

"Ik heb ze leren kennen als een toegankelijk, creatief, pragmatisch, flexibel en snel leverend team. Wat ons betreft smaakt dit absoluut naar meer."— Dr. Bram Kuiper (CEO, Tired of Cancer BV)

Aanpak

We hebben een tussentijdse expert review van de app gedaan en alle knelpunten qua gebruiksvriendelijkheid geïdentificeerd. Op basis hiervan zijn verschillende aanpassingen door­gevoerd in het ontwerp. Met name de navigatie door de app is hierdoor veel logischer geworden; gebruikers weten nu intuïtief hoe ze de verschillende onderdelen van de app kunnen bereiken en weten beter waar ze zich binnen de app bevinden. Verder is ook de leesbaarheid flink verbeterd, door de teksten een groter font, meer contrast en meer gelaagdheid te geven.

Daarnaast hebben we gekeken naar de communicatie richting de gebruiker. Voor nieuwe gebruikers hebben we een onboarding en registratieflow ontworpen, waarbij de drempel om de app te proberen zo laag mogelijk is, maar de gebruikers tegelijkertijd wel van de benodigde informatie en toelichting wordt voorzien. Door op relevante plekken de gebruiker te belonen en aan te moedigen, motiveren we gebruikers om de app te blijven gebruiken.

Resultaat

Het resultaat is een gebruiksvriendelijke app die aansluit bij de behoeftes en persoonlijke situatie van de gebruikers. De app is uniek, want het is de eerste en enige app ter wereld die vermoeide kankerpatiënten een allesomvattend programma aanbiedt. Komend jaar wordt de app bij 6.000 gebruikers getest en gaan we zien hoe het gebruik van de app wordt ervaren, en hoeveel energie men terugkrijgt. Wordt vervolgd!

Heb jij ook een idee voor een nieuwe app? Of heb je een bestaande app die verbeterd kan worden? Wij denken graag met je mee!Laat het ons weten