cases werkwijze over ons blog contact

TennanzDe Tennanz-app ontzorgt woningcorporaties én huurders

Jager & Prooi heeft voor ServiceSites de Tennanz-app ontworpen: een app die woningcorporaties én huurders ontzorgt. Door een goede voorbereiding en duidelijk design, hebben we samen met de ontwikkelaars in een relatief korte tijd een goed digitaal product kunnen ontwikkelen. Hoe hebben we dat aangepakt?

Online toepassing voor huurders

Een verhuizing heeft een grote impact op het leven van mensen en er komt in zo’n periode veel op een huurder af. Tennanz is een online hulpmiddel voor nieuwe en vertrekkende huurders van woningcorporaties om te communiceren met de corporaties en om alle verhuisacties in een paar simpele stappen direct te regelen.

Toegankelijkheid voorop

Samen met ServiceSites hebben we als eerste de hele flow van de mobiele omgeving uitgewerkt. Toegankelijkheid stond hierbij voorop, want er wonen verschillende doelgroepen in een sociale huurwoning en iedere huurder moet de stappen kunnen begrijpen.

In de app kun je bijvoorbeeld de huur opzeggen. Een huurder kan de daadwerkelijke opzegging doen, direct een inspectie plannen en informatie doorgeven over de spullen die hij of zij in de woning wil achterlaten ter overname. Er kunnen direct foto’s toegevoegd worden en tijdens iedere stap krijgt de huurder handige tips, en wordt inzichtelijk wat de volgende stap is.

De huisstijl van de app kan eenvoudig aangepast worden, waardoor iedere woningcorporatie deze tool kan gaan inzetten.

Het belang van keuzes

We hebben ons met ServiceSites echt gefocust op de kern: een toegankelijke en eenvoudige app ontwerpen en bouwen. In een creatief proces word je vaak verleid om steeds meer functionaliteit te bedenken, maar door constant gefocust te blijven op de kern, kun je sneller keuzes maken. Daardoor was het mogelijk om in een relatief korte tijd een goed minimal viable product te ontwikkelen. In dit project was het snel maken van keuzes dan ook de sleutel tot succes.

"Voor het ontwikkelen van de Tennanz-oplossing hebben wij heel bewust gekozen om niet te starten met een gedetailleerd overzicht van eisen. Wij hebben onze visie op Tennanz en voornamelijk het 'gevoel' dat we willen overbrengen op huurders gedeeld. Jager & Prooi heeft dit uitstekend geïnterpreteerd en ze waren in staat om zich erg goed in te leven in de visie! Kortom, wij zijn trots op de Tennanz-oplossing en heel blij met de samenwerking met Jager & Prooi."— Rene Dries (Business Consultant, ServiceSites)

Wil jij ook jouw doelgroep op mobiel beter bedienen en bereiken? Neem contact met ons op om te kijken hoe wij je daarbij kunnen helpen.Laat het ons weten