cases werkwijze over ons blog contact

Ruilmijnwoning.nlVind je nieuwe huurwoning door te ruilen met je eigen woning

Jager & Prooi ontwierp voor ServiceSites een gebruiksvriendelijke en functionele applicatie die mensen met een sociale huurwoning kunnen gebruiken om van woning te ruilen.

Vaste klant

ServiceSites? Die naam komt je misschien bekend voor van het Tennanz-project. We zijn heel blij dat we weer voor ServiceSites aan de slag mochten om samen met hun het nieuwe concept Ruilmijnwoning in de markt te zetten. Ruilmijnwoning moest een gebruiksvriendelijke applicatie worden die het ruilen van sociale huurwoningen eenvoudig en toegankelijk maakt voor iedereen. Op dit moment is het wel mogelijk om onderling te ruilen van woning, maar moet je zelf veel regelen met woningcorporaties en andere huurders. Dat gaat met deze applicatie veel makkelijker!

Online sociale huurwoning ruilen

Op de site kunnen mensen met een sociale huurwoning eenvoudig met elkaar van woning ruilen. Je kan direct het woningaanbod zien. Als je geïnteresseerd bent maak je een account aan, zet je jouw woning erop en geef je in een paar stappen je woonwensen op. De aangeboden huizen worden hier vervolgens mee gematcht en je ziet direct aan hoeveel van jouw wensen een woning voldoet.

Gebruiksvriendelijkheid voorop

Bij het maken van het ontwerp stond gebruiksvriendelijkheid voorop. De applicatie is mobile first ontworpen; eerst voor mobiel en daarna voor desktop zodat je op het kleinste scherm al de belangrijkste keuzes moet maken. De app moet eenvoudig door iedereen die zijn of haar sociale huurwoning wil ruilen gebruikt kunnen worden. Een brede en veelzijdige doelgroep dus. Daarom zijn de stappen om een account aan te maken, te reageren op een woning of een advertentie te maken kort en simpel. Het taalgebruik is helder en het design strak en zonder poespas. Het is voor de gebruiker direct duidelijk wat er van hem of haar verwacht wordt.

Naast het ontwerp van de applicatie, hebben we ook de huisstijl ontwikkeld en de bijbehorende marketingwebsite neergezet. Alle onderdelen versterken elkaar, wat zorgt voor een consistente merkbeleving en gebruikservaring.

Wil je ook een gebruiksvriendelijke applicatie? Neem contact met ons op om te kijken hoe wij je daarbij kunnen helpen.Laat het ons weten