cases werkwijze over ons blog contact

Maak kennis met onze nieuwe stagiairsHuub en Scarlet stellen zich aan je voor!

Scarlet en Huub lopen sinds deze maand bij ons stage en helpen bij projecten en marketing. Ze stellen zich graag even aan je voor!

Scarlet Maassen

“In het verleden heb ik bij het Grafisch Lyceum Utrecht veel ervaring opgedaan binnen printmedia en branding, daar kwamen weinig digitale producten in voor. Na enkele websites te hebben ontworpen waar ik niet tevreden over was (denk aan te simpel, weinig interactie), weet ik zeker dat ik bij Jager & Prooi de juiste tools en handelingen ga leren om de optimale website of app te ontwerpen.

Eén van de dingen waar ik graag meer over wil leren is de hiërarchie van een website. Waar komt wat te staan en waarom? Hoe kan ik een website zo levendig mogelijk maken? Maar ook praktische zaken als, welke tools gebruik ik hier dan voor? Bij Jager & Prooi werken ze met Sketch en Abstract, programma’s die nieuw zijn voor mij. Na al minstens tien jaar te hebben gewerkt met Adobe, is dat zeker een omschakeling. Maar een goed begin om te leren via het Design System.

Dan nog even over mij persoonlijk. Ik woon nu nog in Baarn, maar ik ga binnenkort samen met mijn vriend in de buurt van Jager & Prooi wonen. Verder doe ik aan yoga, voor mij de beste manier om onnodige stress los te laten en nieuwe energie te krijgen voor de dingen die ik leuk vind, zoals illustreren. Hiermee uit ik een stuk gevoel en creativiteit. Een goed voorbeeld is het laatste project dat ik maakte tijdens mijn opleiding. Ik maakte animaties over één van mijn grootste passies: Japan. Uit Japan haal ik veel inspiratie, uit zowel de cultuur als de art die ze daar creëren. In mijn vrije tijd spendeer ik soms iets te veel tijd aan het kijken van Japanse anime, waar ik helemaal in op kan gaan. Het mooiste aan geanimeerde series is dat je totaal geen beperking hebt op het visualiseren van ‘onrealistische’ situaties, iets wat ik graag meeneem in mijn identiteit als vormgever. Alles is mogelijk!

In de toekomst zou ik graag willen dat als mensen mijn werk zien dan denken: ‘Oh, dat is van Scarlet!’ Daarnaast wil ik ook een flexibele designer worden, de ene dag werk ik aan de storytelling van een campagne en de andere dag aan een website of app. Jager & Prooi is een goed leerbedrijf om mij te helpen zo’n designer te worden, en ik kijk uit naar de aankomende vijf maanden bij dit bedrijf!

Huub van de Venn

Hoi! Ik ben Huub en studeer communicatie en multimedia design (CMD) aan de HAN in Arnhem, in de richting van interaction design. Eerder studeerde ik applicatieontwikkeling, dat beviel redelijk, maar ik kwam er toen achter dat ik me echt op design wil focussen. Ik vind het leuk om na te denken over hoe je mensen kunt beïnvloeden in hun handelen. Zo vraag ik me altijd bij een toiletgebouw af welke wc het meest gebruikt wordt en waarom.

Wanneer ik niet bezig ben met mijn opleiding, probeer ik dingen te doen die daar zo min mogelijk mee te maken hebben. Weg achter het scherm van mijn laptop en genieten van de rest van wat het leven te bieden heeft. In mijn geval houdt dat in dat ik graag wil lachen om slechte grappen met vrienden, mijn hoofd leeg maak tijdens voetbal en de tijd vergeet bij het luisteren van muziek.

Bij Jager & Prooi wil ik graag leren hoe ik in een korte tijd een goed product kan neerzetten. De komende tijd verwacht ik samen met de rest van het team aan leuke uitdagende projecten te werken, waar ik een mooie bijdrage aan kan leveren. Ik hoop dat mijn passie voor het vakgebied na deze stage nog groter is geworden en na mijn eerste maand hier, verwacht ik dat dat wel goed gaat komen.