cases werkwijze over ons blog contact

“Knopen doorhakken”Het vijfde jaar

Het vijfde jaar was een groot omslagpunt. Klinkt cliché, maar alle lessen uit de eerste vier jaar werden dit jaar toegepast door Sander en Eric. Ze vertellen over de veranderingen in het team, de verhuizing naar Utrecht en wat ze nou écht willen in het zesde jaar.

Werkspoorfabriek

“Het vijfde jaar was echt een omslagpunt. We namen voor het eerst afscheid van een medewerker (helaas) en hakten nog veel meer knopen door. Zo huurde we freelancers in, direct wanneer dit nodig was, breidden we het team uit en we besloten om te gaan verhuizen naar Utrecht”, zegt Sander. “In augustus 2019 zijn we verhuisd naar de Werkspoorfabriek, Thalia, onze nieuwe UX-lead, startte in november en twee stagiairs voegden zich bij het team”, vult Eric aan.

Nieuwe klanten

Verder liep het qua klanten en opdrachten meer dan prima. “We zijn op 1 september voor Briq Bookings begonnen. We ondersteunen hun team drie dagen per week met het verbeteren en optimaliseren van hun interface”, zegt Sander. “Daarnaast ontwierpen we apps en een online platform voor Gribb, Tennanz en Ruilmijnwoning, hebben we verschillende projecten voor Bohn Stafleu van Loghum gedaan en zorgde ook onze nieuwe locatie voor nieuwe opdrachten”, vult Eric aan.

Compleet team

“Het liep toen en loopt nog steeds op alle vlakken ontzettend goed: het team is compleet, we hebben leuke klanten voor wie we heel graag werken, veel projecten en ook nog eens allemaal in ons straatje”, zegt Eric. “Zeker omdat het team nu compleet is, kunnen we meer projecten aannemen en met een marketeer werken we ook aan de uitstraling van Jager & Prooi. Een team van 5-6 man geeft vertrouwen, we hebben in het vijfde jaar echt dé volgende stap gemaakt”.

“Misschien dat er nog een designer bijkomt”, zegt Eric. “Een Eric Junior”, lacht Sander. “En er start binnenkort een junior UX-designer. Dan is het echt wel even prima, want met meer medewerkers komen er ook meer regelzaken bij en we willen allebei vooral graag bezig zijn met ons eigen werk”, vult Sander aan. Eric zegt “We zullen af en toe blijven werken met stagiairs en misschien een freelancer, maar voor nu is het inderdaad goed zo”.

Beste jaar

“Sommige zaken modderden afgelopen jaren toch een beetje door en daar hebben we in het vijfde jaar een einde aan gemaakt”, zegt Sander. “Als we terugkijken is dit ook wel waar we nu gehoopt hadden te zijn met Jager & Prooi. We wisten altijd voor wat voor soort klanten we wilden werken en wat voor projecten er bij ons passen. Dat is ook gelukt.”

“Het was ook een erg mooi jaar op persoonlijk vlak, want we kregen allebei een dochter. Het is heel fijn om te merken dat het thuis goed gaat, het team blij is, klanten blij zijn en wij zelf zeker ook”, zeggen Sander en Eric bijna in koor. “Als dit zo doorgaat dan draaien we nu ons beste jaar ooit”. En het doel voor jaar zes? “Vooral weer eens op vakantie”, zeggen ze allebei lachend.