cases werkwijze over ons blog contact

Het derde jaar: een hele andere wereldVan ondernemer naar werkgever

Het is 2017, én dus het derde jaar dat Jager & Prooi bestaat. UMC Utrecht, KRO-NCRV en Bols werden klant én we speelden maar liefst 250 potjes Mario Kart. Sander en Eric zijn weer een open boek in het blog over jaar 3.

Onze eerste werknemer

“Het jaar begon spannend, want we zochten nog steeds naar een UX-er ter vervanging van de vertrokken partner”, vertelt Sander. “Daardoor hebben we een freelancer moeten inhuren en een aantal nieuwe projecten moeten uitstellen. Dat laatste is als ondernemer een lastige keuze, want hoe gaan je klanten reageren? Gelukkig vonden we vrij snel in het nieuwe jaar een UX-er zodat we vanaf 1 maart weer vol aan de bak konden als compleet team.”

Eric vult aan “Het was onze eerste werknemer en daar kwamen er veel nieuwe dingen bij kijken, zoals contracten, loonadministratie en verzekeringen. Door ziekte hadden we die verzekering helaas in de eerste week direct nodig, dan besef je je dat je als ondernemer altijd verrast kan worden door tegenslagen en hoe belangrijk het is dat je alle zaken goed geregeld hebt.”

Zeven nieuwe klanten

“Het was maar goed dat het team wat groter werd, want in het derde jaar hebben we een aantal mooie nieuwe klanten mogen verwelkomen. Bijvoorbeeld UMC Utrecht, waar we het intranet, dat door 11.000 man personeel wordt gebruikt, voor mochten herontwerpen, Bols en KRO-NCRV”, zegt Sander. “We hebben zeven nieuwe klanten binnengehaald en daarnaast liepen er ook een aantal projecten door, zoals die voor Telegraaf Media Groep, dus om werk hebben we niet verlegen gezeten.”

Loslaten

De drukte was ook één van de redenen dat het tijd werd voor een stagiair. “Die begon in september en dat was voor ons echt een volgende stap, want gaat dat werken? Zouden we kunnen groeien? En voor ons ook de eerste keer dat we werk moesten loslaten…”, zeggen Sander en Eric lachend.

Na drie constante jaren, is de vraag of de sleur in zo’n jaar niet toeslaat? “Nee, echt niet”, zegt Eric. “Bij ieder project stappen we weer in een hele andere wereld en werk je met andere mensen. Onze klanten zijn ook heel divers, dus bang voor een sleur zijn we niet”.

Fan van functionele applicaties

Het was juist het derde jaar waarin een nog sterkere voorkeur ontstond voor een bepaald type project. “We kregen in de zomer GHX als klant, zij vroegen ons om een hele functionele applicatie te ontwerpen. Dat is ook de richting die we écht leuk vinden en wat meer zijn opgegaan: functionele applicaties voor grotere klanten. Het is fijn dat we nog wat meer richting konden gaan geven aan de projecten waar we graag aan werken”, legt Eric uit.

Wil je nog wat meer informatie over het derde jaar? Dat kunnen we ons helemaal voorstellen en daarom hebben we zeven statistieken over 2017 onder elkaar gezet: 2017.jagerenprooi.nl

Volgende maand lees je wat er in het vierde jaar gebeurde en zullen we langzamerhand gaan communiceren hoe we ons vijfjarig-bestaan eigenlijk gaan vieren!