⟵ Werk

Consumentenbond.nl

Vergelijkers voor producten en verzekeringen

De Consumentenbond test veel producten en diensten om consumenten optimaal te kunnen adviseren bij het maken van een keuze. De testresultaten worden op consumentenbond.nl ontsloten, o.a. in de vorm van vergelijkers. Als consument kun je zo zelf met de data aan de slag. Door jouw wensen en eisen aan te geven (welke eigenschappen van een product je belangrijk vindt, hoeveel je te besteden hebt etc.) kom je uit bij het voor jou best passend product.

Wij hebben in de afgelopen jaren alle productvergelijkers en een aantal verzekeringvergelijkers opnieuw uitgedacht en ontworpen. Door regelmatig usability tests te organiseren, in de statistieken te kijken en ervaringen uit vorige versies mee te nemen, hebben we de gebruiksvriendelijkheid en conversie flink verbeterd.

Tijdens het ontwerpen hebben we vooral veel aandacht besteed aan het responsive maken van de vergelijkers. We hebben zelfs een speciale testopstelling ontwikkeld, zodat we ook op mobiel en tablet usability tests kunnen uitvoeren op de manier zoals wij dat het beste vinden.